Bellen met spoed

24/7 zijn we voor jullie bereikbaar:

team roze: 06- 51 30 34 95

team groen: 06-26 79 68 93

24 uur per dag en 7 dagen in de week zijn we voor jullie bereikbaar voor ongerustheid, medische vragen, spoed en bevallingen. Zowel in je zwangerschap en tijdens je bevalling als in het kraambed. 
Schroom niet om ons te bellen! Wij denken graag met je mee en als wij ons geen zorgen maken, stellen we je met liefde gerust. 

Hier kun je specifieke belinstructies voor de bevalling lezen, of als je naar beneden scrolt. 

Lees meer over wat spoed is:

Ongerustheid over jezelf of je baby is altijd een goede reden om ons te bellen. Wij geven je advies of stellen je gerust.  

Bel ons altijd bij bloedverlies en bewaar je ondergoed of inlegkruisje. 
Meestal is de oorzaak onschuldig, wij stellen je aanvullende vragen om de oorzaak te achterhalen en geven je uitleg en advies. 

Sommige vrouwen ontwikkelen in de zwangerschap een hoge bloeddruk. Soms geven we je op het spreekuur daar al tips en belinstructies over. 
Bij een hoge bloeddruk kun je je echt niet lekker voelen: hoofdpijn die niet weggaat van een paracetamol, sterretjes zien, misselijk en overgeven of het gevoel van een strakke riem om je taille. Bel ons dan!

Iedere baby heeft een eigen (en verschillend) bewegingspatroon. Vanaf 28 weken verwachten we dat je je baby dagelijks voelt bewegen. Als je je baby weinig tot niet voelt bewegen, bel ons dan altijd. Twijfel je, dan kun je hier meer lezen over wat een normaal bewegingspatroon is en waar je op kunt letten. 

De informatie is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Pools, Arabisch en Turks

Als je nog geen 37 weken zwanger bent en je hebt het idee dat de bevalling is begonnen, wacht dan niet af en bel ons gelijk. 
Je kunt het herkennen aan buikpijn of rugpijn die elke paar minuten komt en gaat en die niet minder wordt van een warme douche en rust. 

Hier kun je meer lezen over harde buiken. 

Het breken van de vliezen voelt alsof je geen controle over je blaas hebt: alsof je in je broek plast. Bij de één is het een grote, niet te missen hoeveelheid vochtverlies, de ander verliest gedurende de dag steeds kleine beetjes vocht. 

Bewaar je ondergoed of inlegkruisje voor ons en kijk goed naar de kleur. Vóór 37 weken bel je altijd, ook 's nachts. Is het helder (als water) van kleur of een beetje rozig, dan kun je ons overdag bellen. Is het bruin of groen, bel ons dan ook als het nacht is. Je baby heeft dan in het vruchtwater gepoept. 

Belinstructies voor de bevalling

- Bel ons als je ons nodig hebt! Dus wil je even overleggen, heb je advies nodig of wil je dat we langskomen, neem dan contact met ons op, welk tijdstip van de dag of nacht het dan ook is. De belinstructies hieronder zijn een richtlijn, we komen langs als jij dat nodig hebt. 
- Als je weeën 1 uur lang elke 4-5 minuten komen en ongeveer 60 seconden duren, zit je vaak in de overgang van latente naar actieve fase, in het begin van de ontsluiting. Dit is een mooi moment om ons te bellen en voor een huisbezoek om af te stemmen hoe het met jou en je baby (en je partner!) gaat. 
- Als je vliezen breken: is het helder (als water) van kleur of een beetje rozig, dan kun je ons overdag bellen. Is het bruin of groen, bel ons dan ook als het nacht is. Je baby heeft dan in het vruchtwater gepoept. 
- Als je bloed verliest tijdens de weeën wat meer is dan een inlegkruisje vol, bel ons dan. 
- Als je al langere tijd weeën hebt, maar ze komen niet om de 4-5 minuten en je voelt je moe of je maakt je zorgen, bel ons dan, we maken een plan met je of stellen je gerust.