Badbevalling

Voordelen badbevalling

In bad bevallen heeft veel verschillende voordelen. Allereerst heb je natuurlijk de keuze om alleen de ontsluiting of juist de ontsluiting én het persen in bad te zijn. Je kunt kiezen of je de placenta dan ook in bad geboren wilt laten worden of dat je dat buiten het bad wilt laten gebeuren. Het fijnste is om een speciaal bad in huis te hebben hiervoor, dit bad is groot en rond en geeft je de ruimte om te bewegen. Zeker tijdens het persen is dit fijn en nodig. Het opvangen van de weeën tijdens de ontsluiting kan ook prima in een gewoon ligbad. De voordelen hieronder genoemd komen van de website www.oerbron.nl

- Geboren worden in het warme water zorgt voor een rustige overgang voor de baby
- Het warme bad zorgt voor een aangename plek die je helpt om te ontspannen tijdens de weeën. Tevens maakt het water dat je je lichter voelt en is bewegen makkelijker. Het warme water kan helpen om spanning los te laten.
- De ontsluitingsfase verloopt vaak vlotter in bad, dit heeft te maken met de positieve invloed die warm water heeft op de hormonen. Het zorgt voor krachtigere, effectievere weeën, die niet als pijnlijker ervaren worden en het zorgt voor een hogere aanmaak van endorfines (je eigen pijnstillende hormonen).
- De ervaring leert dat vrouwen die in bad bevallen minder vaak pijnstilling nodig hebben.
- De persfase verloopt geleidelijker en het warme water maakt het perineum soepeler, waardoor er minder vaak een scheurtje ontstaat in de huid tussen de vagina en het perineum.

Bad huren of kopen

Als je in bad wilt bevallen, zijn er meerdere mogelijkheden. Het handigste is om zelf een bad te huren of te kopen. Via ons kun je een bad huren, dit kost 50 euro, via deze website moet je dan ook nog een hoes en pompsysteem huren, dit kost 78,65 euro. Je kunt ook via www.bevallingsbaden.nl of www.oerbron.nl een bad kopen. In het Tergooi ziekenhuis en het Geboortehuis in het Diakonessehuis in Utrecht kun je ook in bad bevallen. Er is op beide locaties een bad aanwezig. Als je de garantie wilt hebben dat er een bad beschikbaar is, kun je ook je eigen gehuurde/gekochte bad meenemen. Het enige is dat wij niet 100% kunnen garanderen dat wij in onze dienst met je kunnen uitwijken naar Utrecht of Blaricum.