Eerste weken

Een baby en nu?

In de eerste week word je intensief ondersteund door een kraamverzorgster thuis of verpleegkundige(n) in het ziekenhuis. Ook wij zijn op de achtergrond aanwezig. Als alles goed gaat, gaan jullie na ruim een week alles zelf doen. Vanaf die tijd heb je contact met het consultatiebureau die je de komende vier jaar de ontwikkeling van je kind volgt en je ondersteunt in opvoeden.

In de eerste weken heeft je baby jou en je partner heel veel nodig. Een baby heeft 'huidhonger' en wil het liefst de hele dag bij je zijn. 

Dit is een intensieve tijd, waarin je wereld even helemaal stilstaat. Al je tijd en energie is voor jullie om een gezin te vormen, met elkaar en eventueel broertjes en zusjes.

Sommige vrouwen ( en/of hun partner) hebben behoefte aan extra ondersteuning in deze periode. Neem contact op met ons, het consultatiebureau  of je huisarts als je het gevoel dat jij ook een extra steun in de rug kunt gebruiken.
Bij onze links staan een aantal adressen waar je hulp kunt vragen.
Onderstaande boeken/websites kunnen je ook helpen: 
Perfecte moeders bestaan niet - Diana Koster. Zie ook www.perfectemoedersbestaanniet.nl
Veilig door je kraamtijd - Beatrijs Smulders. 

Ouderschap

Wist je dat je recht kunt hebt op ouderschapsverlof? Dit recht geld voor beide ouders en geeft jullie een kans meer tijd te besteden aan je kinderen, terwijl je daar een deel van je salaris voor inlevert.
Kijk op deze website voor meer informatie over je rechten.